Pri kosení trávy muž prišiel o život. Prešovčanka zomrela pri prechádzke v Lipovciach. V Ličartoviach ukradli verejný telefónny automat

18.07.2010 Celý región

Pri kosení trávy muž prišiel o život: V sobotu 17.7.2010 okolo 16.45 h v Hrabkove, okr. Prešov došlo pri kosení trávy k pádu 51 r. muža z Križovian z traktora.
Muž spadol tak nešťastne, že ho zachytila rotačná dvojhlavová kosačka zavesená na hydraulickom ramene za traktorom. Muž utrpel mnohé rezno-sečné rany, ktorým v dôsledku polytraumy na mieste podľahol. Vodič traktora sa podrobil dvom dychovým skúškam, kde pri prvej o 18,08 hod. mal v dychu 0,82 mg/l alkoholu a pri druhej o 18,53 hod. 0,79 mg/l. Následne bol hospitalizovaný na psychiatrickom oddelení FNsP Prešov, kde po jeho prepustení s ním budú vykonané všetky potrebné procesné úkony. Prešovský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Prešovčanka zomrela pri prechádzke v Lipovciach
V piatok 16.7.2010 o 18.00 hod. oznámil 71 ročný muž z Prešova, že došlo k úmrtiu jeho 72 ročnej manželky to pádom zo skaly v lesnom poraste zv. Kamenná baba, v katastri obce Lipovce, okr. Prešov. Ohliadajúca lekárka konštatovala smrť, nezistila známky vonkajšieho násilia a nariadila zdravotno - bezpečnostnú pitvu. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Prípad vyšetruje OO PZ Chminianska N. Ves.

V Ličartoviach ukradli verejný telefónny automat
V piatok 16.7.2010 oznámil polícii zamestnanec Slovak Telekomu a.s. , Bratislava, že doposiaľ nezistený páchateľ v čase od 04.45 hod. dňa 13.6.2010 do 09.30 hod. dňa 16.7.2010 v obci Ličartovce, okr. Prešov, doposiaľ nezisteným spôsobom odcudzil zo steny budovy nákupného strediska COOP JEDNOTA, verejný telefónny automat. Spoločne s telefónnym automatom odcudzil aj obsah finančnej hotovosti nachádzajúcej sa v pokladničke automatu. Takýmto konaním úmyselne ohrozil prevádzku všeobecne prospešného zariadenia, ktoré podľa svojej povahy slúži potrebám veľkého, prípadne neobmedzeného množstva ľudí . Pre spoločnosť Slovak Telekom, a.s. , spôsobil škodu odcudzením telefónneho automatu vo výške 1.500, - Eur a odcudzením finančnej hotovosti nachádzajúcej sa v pokladničke tohto automatu škodu vo výške 4, -Eur. Prípad vyšetrujú prešovskí policajti. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia v súbehu s prečinom krádeže.
 

Vyberte región